Finansiranje inovativnih kompanija

Bez autora
Aug 29 2012

Podsećamo vas da su u toku javni pozivi za Program ranog razvoja i Program sufinanasiranja inovacija koje sprovodi Fond za inovaciju delatnost kroz “Projekat podrške inovacijama u Srbiji”. Krajnji rok za podnošenje prijava je 31. avgust 2012. godine. Projekat se finansira kroz IPA sredstva Evropske Unije i sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom.Poziv za Program ranog razvoja, otvoren 5. decembra 2011. godine, finansira do 85 posto ukupnih troškova projekta inovativnih kompanija u iznosu do 80.000 evra za aktivnosti kao što su izrada prototipa, dokazivanje koncepta i priprema poslovnih planova.

Finansiranje inovativnih kompanijaPodsećamo vas da su u toku javni pozivi za Program ranog razvoja i Program sufinanasiranja inovacija koje sprovodi Fond za inovaciju delatnost kroz “Projekat podrške inovacijama u Srbiji”.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 31. avgust 2012. godine.

Projekat se finansira kroz IPA sredstva Evropske Unije i sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom.

Poziv za Program ranog razvoja, otvoren 5. decembra 2011. godine, finansira do 85 posto ukupnih troškova projekta inovativnih kompanija u iznosu do 80.000 evra za aktivnosti kao što su izrada prototipa, dokazivanje koncepta i priprema poslovnih planova. Osnovni cilj programa je da se pomogne stvaranje inovativnih kompanija, zasnovanih na znanju, kroz privatne start-up ili spin-off kompanije i da se obezbedi finasiranje tržišno orijentisanih inovativinih tehnologija i usluga sa visokim potencijalom komercijalizacije.

Program sufinansiranja inovacija, otvoren 29. marta 2012. godine, finansira do 70 posto ukupne vrednosti projekta u oblasti tehnološkog razvoja i komercijalizacije u ukupnom iznosu do 300.000 evra. Glavni cilj je da sufinansira istraživačke i razvojne aktivnosti u postojećim mikro i malim kompanijama kako bi one uspostavile saradnju sa strateškim partnerima, privukle investitore i plasirale svoje inovativne proizvode i usluge na tržište.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-mail adresa: minigrants@inovacionifond.rs i matchinggrants@inovacionifond.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik